Psssst… bruispil gevraagd!

posted in: Diensten | 0

Er is een gitzwart mensbeeld in onze maatschappij volgens de Correspondent: “De mens is van nature een lui en hebzuchtig wezen, zo geloven we maar al te vaak. Maar een nieuwe generatie van psychologen en economen denkt daar heel anders over.”  We werken te veel in systemen, die vastgeroest zijn. Is er nog ruimte voor mens-zijn? Het afmeten van succes gaat vaak met geld (korte termijn denken) en is lastig te vertalen naar andere waarden. Gelukkig komt daar nu wat verandering in. En nóg sneller met wat bruis!

Stel je voor: meer ‘er voor elkaar zijn’ en waarde toevoegen aan de maatschappij. Durft u het aan met wellicht wat minder efficiëntie, regels en controle? Meer luisteren naar je gevoel en een nieuwe ruimte voor ethiek en vertrouwen in de organisatie. Samen met uw collega’s krijgen we dat voor elkaar!

Echt contact

posted in: Diensten | 0

“Elkaar echt aankijken in de ogen. Dat was de oefening. Iedereen had thuis zijn of haar eigen sterke-punten-test gedaan. We kenden elkaar allemaal nog niet. Als docent kende ik mijn collega’s wel, maar hier zaten 15 nieuwe gezichten. Ik was in een hutje op de hei en de oefening was: ‘kijk iemand 5 minuten lang in de ogen en vertel hem of haar alles wat je in hem of haar ziet, alleen de goede dingen. Dus 5 minuten lang complimenteren. Degene die bekeken wordt moet die 5 minuten lang zijn of haar mond houden en mag niet reageren. Daar zat ik dan, te staren naar een student. Een beetje een stoere dude met tattoos en tegelijkertijd heel zacht. Er zat iets recalcitrants in hem en tegelijkertijd leek hij me erg flexibel en meegaand. Het was een persoon vol dualiteiten! Ik verbaasde me dat ik 2 minuten lang van alles kon zeggen over een wildvreemde. Daarna werd het moeilijker, maar kwamen er eigenlijk nog wel mooiere dingen uit als je de tussentijdse stilte accepteerde. Na afloop kijk ik hem verwachtingsvol aan: had ik het goed gedaan? Sloeg het ergens op? Of had ik gewoon lekker zitten fantaseren? Maar de jongeman lachte. Hij bedankte me en voelde zich enorm gezien in zijn dualiteit en als jonge kunstenaar. 4 van de 5 sterkste punten had ik genoemd! Ik was onder de indruk. En niet alleen van mezelf! Dit was bij iedereen zo gegaan. Wow!”

Frisse wind

Frisse wind nodig?

posted in: Diensten | 0

De bruisbabes kunnen uw verandering en uw leiders ondersteunen. Want echte verandering begint van binnen.

Who wants to lead the change?

Zoals Mathieu Weggeman aangeeft Stel jezelf ook eens andere vragen. In plaats van te kijken naar de kwaliteit en efficiëntie van werk, kun je ook eens kijken naar de aandacht in of de schoonheid van een werkproces. Ben je weleens ontroerd tijdens je werk? Mathieu: Schoonheid in werk, we waren het vergeten. “Moet ik nou gaan sturen op ontroering? Ja, doe het eens.” En durf te fantaseren. “De kracht van verbeelding, geloof daarin.”

     

Foto kunstwerk – ventilatoren van Sander Wassink – Dutch Design Week 2018

Bruisbabes voor betere teams

posted in: Diensten | 0

De Bruisbabes brengen bruis en verbinding. Een betere verbinding met jezelf, maakt immers een betere verbinding met een ander mogelijk én met de wereld.

Hierbij sluiten we helemaal aan op de theory U van Scharmer. Het is een belangrijke theorie als het gaat om innoveren in teams en het mogelijk maken van het overbruggen van de kloof tussen de persoonlijke mening en de professionele handelwijze.

Daarom Bruisbabes:

  • Betere teams: Google onderzoek wijst uit: ‘being nice’ en gezelligheid is dé sleutel tot de beste teams, meer nog dan samenstelling mensen met bijzondere talenten en opleiding(en) (Bron management site). Mensen voelen namelijk veiligheid om preliminaire ideeën te delen, ook al zijn ze misschien nog stom, voelen zich veilig om fouten te erkennen en helpen elkaar deze op te lossen.
  • Vernieuwing en innovatie: al geeft u uw medewerkers tijd voor Spielerei (bijvoorbeeld 20% van de tijd) dan gaan mensen toch hun eigen taken afmaken of targets proberen te halen. Of ze willen niet raar gevonden worden of… De vraag is: voelen mensen zich (in hun werk) vrij om te zeggen wat ze belangrijk, goed of gaaf vinden? 

Wil jij ook meer bruis op het werk? Bel Nicole of Dorien!

    

Foto van kunstwerk Daan Brouwer – Wind Waait, Dutch Design Week 2018